Fijn buiten aan de lijn!

 

Doet jouw hond ook één van deze dingen?

  • Hij trekt constant aan de riem 

  • Hij wil niet meer mee lopen bij zien van andere honden en gaat er zelfs bij zitten of liggen.

  • Hij valt uit naar andere honden aan de lijn en is niet af te leiden of te corrigeren.

  • Hij valt uit naar fietsers/ hardlopers/ kinderen op stepjes.

  • Hij schrikt van harde geluiden buien en hij lijkt op steeds meer te reageren. 

  • Hij wil met iedereen spelen en je krijgt hem niet meer mee.

IMG-20210505-WA0030

Wandelen met je hond hoort leuk en ontspannen te zijn!

Dagelijks lopen mensen tegen struggels aan tijdens de wandeling. Wandelen hoort leuk en ontspannen te zijn. Dat is echter waarom je hond in huis hebt genomen toch? Om lekker 3 of 4 keer per dag mee naar buiten te gaan? Maar als je wandeling niet meer zo lekker gaat, dan ga je minder vaak of minder lang. Wellicht zie je er wel tegenop, en als je terug bent en je hebt het overleefd, dan denk je alleen nog bij jezelf "ja nu ging het goed, maar straks moet ik weer."

Wandelen met je hond moet leuk zijn en ontspannen, zowel voor jou als je hond. Op moment dat dit niet zo is,kan het je behoorlijk tegen gaan staan. Zoals ik al zei je moet tenslotte meerdere keren per dag met je hond uit.

Naast dat het voor jezelf vervelend is, ben je wellicht bang voor wat andere mensen wel niet denken, elke keer als jouw hond weer zo idioot doet richting andere honden. Je ziet andere honden met baasjes lopen die nergens last van hebben en je vraagt je misschien af wat jij verkeerd doet.

Wellicht herken je ook tweestrijd: iets in je zegt je dat je je hond strenger moet aanpakken, maar tegelijk voelt dat niet goed.

Ik help je graag om een manier te vinden die werkt voor jou en voor je hond, waardoor wandelen weer leuk wordt. 

202304618_296619682177114_1808645175062010415_n

Kort over mezelf:

Ik herken je struggels. Dakota, mijn jongste hond, heeft ook moeite met andere honden en kan reageren aan de lijn. Zeker als ik haar hierin niet begeleid omdat ik met mijn gedachtes ergens anders zit, of als ik denk dat ik er "wel even snel langs kan lopen". Dit gaat dan niet en uit zich in uitvalgedrag. Niet leuk voor haar, niet leuk voor mezelf en niet leuk voor de andere hond. Nog even los staand van wat andere eigenaren wel niet denken. Hondengedrag heb ik altijd interessant gevonden. Tijdens mijn stage bij het dierenasiel zag ik veel verschillende honden in hun uitdagingen in de praktijk. Dat vond ik zo interessant dat ik daar meer over wilde leren. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat iedere hond een eigen gebruiksaanwijzing heeft, maar dat het als eigenaar nog niet zo makkelijk is om die te leren kennen. Als gedragstherapeut ondersteun ik je graag om je hond beter te begrijpen en om jullie verbinding en samenwerking te verbeteren. Ondertussen train ik daarnaast nog wekelijks asielhonden met het buiten wandelen aan de lijn. 

Voorstel-pagina-1

Duidelijke communicatie en tegelijkertijd luisteren naar je hond

Buiten wandelen hoort leuk te zijn, maar hoe bereik je dat? Voor veel hondeneigenaren is plezier nog ver te zoeken en voelt het rondje buiten meer als een opgave. Ik geloof dat een fijn rondje wandelen begint met duidelijkheid voor je hond. Duidelijkheid geeft ook een bepaalde veiligheid. Wat maakt dat je hond het gedrag vertoont dat hij vertoont? De ene hond kan tijdens het wandelen gaan liggen omdat hij er geen zin meer in heeft, terwijl de andere hond juist gaat liggen omdat hij bang is. Onderzoeken wat de oorzaak is van het gedrag is de eerste stap. Grote kans dat jij als eigenaar soms onzeker bent over wat de juiste actie is voor jou en dat je daarom steeds wisselt van tactiek, wat ook niet het juiste resultaat oplevert. Om je daarin te begeleiden, is het belangrijk om meer te leren over hondengedrag en jouw eigen lichaamstaal. In het coachtraject bepalen we wat de juiste stappen zijn en waarom. We kijken hoe je consequent kunt zijn, op een eerlijke manier. 

We onderzoeken hoe je duidelijk kunt zijn, zonder dat je voorbij gaat aan de onderliggende behoefte van je hond. Ook kijken we hoe we kunnen zorgen dat het wandelen voor jou zelf ook leuk is.  Je hond is namelijk geen robot, ik ga je ook alles leren over waarom hij iets doet en welke emoties er misschien voor hem bij komen. 

IMG-20220722-WA0027

6 maanden programma voor jou & je hond

Fijn buiten aan de lijn is een 6 maanden programma om jou en je hond te helpen buiten op straat. Het staat boordevol informatie van de lichaamstaal tot netjes mee wandelen, tot de afwisseling wat je allemaal kan doen tijdens wandelen en natuurlijk het uitgebreid behandelen van probleem waar je tegen aan loopt. Elke wandeling nemen we een beloningstasje vol lekkers meei. Ik werk met de positieve manier van trainen, door middel van de hond te belonen als hij iets voor je doet. Wat een goedwerkende beloning is, dat bepaald jouw hond zelf, maar uit ervaring doen de meeste het erg goed op voedsel beloningen. 

Je krijgt in dit traject:

- 6 privétrainingen & coaching
De eerste les brengen we het probleem in kaart. We gaan dan samen buiten wandelen en bekijken wat er gebeurt. Ik geef je dan meteen tips en adviezen voor in de praktijk.
De trainingen hierna kunnen we, afhankelijk van het probleem, de situatie in scene zetten om te oefenen. Ook gaan we weer in de praktijk aan de slag en wandelen we op plekken die normaal lastig zijn. Door meteen tijdens de les te oefenen, kun jij dit als eigenaar meteen toepassen op al je wandelingen. De privé trainingen zijn een combinatie van coaching, nieuwe kennis leren over hondengedrag en oefenen met je hond in de praktijk. 

Gedurende de 6 maanden ontmoeten we elkaar iedere maand live, waarbij ik de eerste keer naar jullie toe kom. De andere locaties stemmen we samen af. 

- Toegang tot de online academie

Tussen de live momenten door ga jij aan de slag met de online academie. In de online academie vind je alles om je wandeling zo leuk en prettig mogelijk te maken. Dit begint met het vertrek vanuit huis al, maar je leert ook wat je allemaal kan doen tijdens het wandelen. Je leert de honden lichaamstaal te lezen, je leert waarom hij iets doet wat hij doet en hoe je het kan oplossen. Je leert extra's tips van wat als je hond opspringt tegen mensen die je op straat iets aan je willen vragen of je wilt misschien wel gaan fietsen met je hond.  De online academie staat boordevol informatie in 5 modules, meer dan 20 lessen en 2 presentaties. 

- Ondersteuning gedurende 6 maanden.

Tussendoor kun je mij mailen en appen met vragen. Stuur me gerust ook een filmpje van jullie wandelingen, dan geef ik je gelijk feedback. Met filmmateriaal zien we natuurlijk meer dan met alleen de vraag. 

 €650

Het 6 maanden traject kan in termijnen betaald worden. 

Kennismakingsconsult:

Dit consult kan je vergelijken met het eerste consult van de 6 maanden traject. In principe gaan we samen het idee in dat we ook 6 maanden aan de slag gaan, alleen je kent me niet en dan snap ik dat 6 maanden toewijding best een investering is. Daarom biedt ik deze kennismaking consult apart aan. Mocht je nu echt denken die Terry is een leuke meid, maar 6 maanden samenwerken zie ik echt niet zitten (overigens ik kan het ook bij één keer laten). Dan is de kosten van het consult €150,- . Gaan we wel samen 6 maanden aan de slag, dan valt deze kennismaking gelijk in 6 maanden programma en is dit gewoon de eerste keer dat ik langs ben geweest.

Wat wordt er allemaal besproken?

We starten vooraf met een telefonisch gesprek. Deze kan je eventueel zelf inplannen via gratis introductiegesprek. Tijdens huisbezoek gaan we eest aan tafel zitten om het een en ander te bespreken, daarna loop ik met je mee en geef ik je gelijk handvatten om mee aan de slag te gaan. Na de wandeling bespreken we nog even waar je mee aan de slag kan gaan en leg ik uit wat we zouden doen als we 6 maanden samen zouden werken.

Wat andere mensen vinden:

14080056_892725450831630_8995804116352933949_n

Het gedrag van je hond verandert niet in een dag

Tijdens mijn werk als gedragstherapeut ben ik erachter komen dat je de meeste problemen niet kan oplossen met een quick fix. Ik kan dan nog zo hard mijn best doen tijdens 1 consult, maar de kans dat mensen het volhouden en doorzetten uit zich zelf is niet heel groot. De mensen die dit willen, kunnen terecht bij de gedragstherapeuten die dit wel beloven. Ik geloof daar echter niet in. Een gedraging ontstaat niet binnen 1 dag, kan dus ook niet ineens verdwijnen. Het zijn honden, levende dieren en geen robots. 

Daarom heb ik besloten om dit traject aan te bieden als een 6 maanden programma, zodat je na deze 6 maanden echt geholpen bent en zo verder vooruit kan. Om te voorkomen dat je een terugval krijgt en jaar naar jaar weer opnieuw iemand langs moet laten komen. De bedoeling is nog 1 keer even investeren en goed en je hebt de rest van je leven er plezier en profijt van. 

97760821_2651131301657694_2648664356727816192_o

Veelgestelde vragen:

1. Kan ik het bedrag ook termijnen betalen?

- Je kan er voor kiezen om de betaling in termijnen te doen, dan betaal je elke maand. 

2. Hoe veel tijd kost dit traject mij?

De huisbezoeken vinden 1x per maand plaats, de online academie verschilt hoe ijverig je zelf bent, maar moet in 2 uur vol te brengen zijn. 

3. Kunnen de afspraken ook bij jou thuis plaats vinden?

- Omdat elk gedrag plaats vindt in eigen huis en eigen omgeving kom ik naar jullie toe, uitzonderingen zijn als we samen een andere plek opzoeken. Dit kan bijvoorbeeld het bos zijn.

4. Gaan de afspraken altijd door?

Weersomstandigheden spelen zeker mee, boven de 25 graden zal ik een sessie afzeggen als we hiervoor naar buiten moeten met de hond en dit geldt ook bij heel slecht weer.  Voor afspraken waarin ik met je overlegt om mijn eigen honden mee te nemen kunnen worden gewijzigd als het boven de 20 graden is. Dit alles bespreek ik in overleg. 

Honden mening
Bekijk pakketten

Kennismaking consult - fijn buiten aan de lijn.

Logo
150,-
In stock
Eenmalig consult - instap naar traject mogelijk.
Bekijk het pakket

Kennismaking consult - fijn buiten aan de lijn.

Vul onderstaand formulier in om het pakket aan te vragen

U ontvangt een betaallink van: € 150,- per email.

Fijn buiten aan de lijn!

Logo
650,-
In stock
- 6 privélessen - toegang tot online academie - Beschikbaar via Whatsapp voor vragen. - Termijn betaling mogelijk.
Bekijk het pakket

Fijn buiten aan de lijn!

Vul onderstaand formulier in om het pakket aan te vragen

© Hond in Evenwicht