Wie ben ik Tekst

Wie ben ik

Mijn naam is Terry Mehciz. Samen met mijn Man en onze prachtige roedel van 4 honden en 1 kat woon ik in Lage Zwaluwe. Toen ik 18 was ben ik begonnen met mijn eerste eigen hond Matsu, een Amerikaanse Akita, de andere honden volgde niet heel veel later.   Wij zijn altijd heel actief met onze honden, in de vorm van dogsurvivals, suppen, bergwandelingen in Oostenrijk en noem het maar op. Daarnaast ben ik dol op reizen en wil ik heel graag meer van de wereld zien, ben ik echt film verslaafd (serie mag ook) en ben ik dol op gezellig eten. Mijn passie en liefde voor honden heb ik omgezet in Hond in Evenwicht. Dennis houdt zich daarnaast ook nog bezig met dierfotografie.

Neem contact met mij op

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wie ben ik Tekst
Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Hoe het begon

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Hoe het begon

Waarom specialiseren in de Akita

Mijn liefde voor akita's is helemaal te danken aan de meest geweldige hond van de wereld , mijn Amerikaanse Akita Matsu. Ja ik laat gelijk iedereen horen hoe trots ik op hem ben. 

Hoe Matsu is mijn leven is gekomen en hoe ik hem getraind heb en alles kan je nog apart over hem lezen. 

Matsu maar ook Yuna die later in mijn leven kwam zijn echt de meest geweldige honden die ik me kan bedenken. Ik zou nooit een ander ras willen, hun zijn het begin van mijn specialisatie, maar ik heb een visie gekregen door de jaren heen. Ik wil me inzetten voor dit ras en vooral op karakter/ gedrag.

Als je de rasbeschrijving erbij pakt, dan kan je lezen hoe zelfstandig dit ras is , maar vooral ook hoe zelfverzekerd. Het ras is super duidelijk in communicatie in hondentaal en kunnen door middel van een houding al heel veel vertellen.  Ze zijn graag op hun zelf en toch worden ze ook weer gevolgd door vele andere, beetje natuurlijke leiderschap dragen ze wel uit.  De reden waarom ik dit gedrag zo geweldig vindt. 

Tenminste dit deden ze altijd, maar er is de laatste jaren een hoop veranderd. Er komen veel onzekere akita's erbij in Nederland en buurlanden. Akita's die uitvallen aan de riem naar andere honden of die een loslopende hond gelijk grijpen zonder over na te denken. Dit hoort gewoon niet te kunnen en dit maakt het ras ook niet zo mooi en trots als dat ze waren. 

Dit is de reden dat ik mij ben gaan specialiseren in de Akita. Ik wil dit terug veranderen, ik wil het ras hun zekerheid weer terug geven in plaats van hun onzekerheid. Ik wil eigenaren leren wat ze in huis hebben gehaald en hoe gaan ze hier het beste mee om. 
 

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Vandaag de dag

Mijn ervaring:

Met honden algemeen heb ik behoorlijk wat ervaring door loop der jaren gekregen. Ik heb 4 jaar op dierenasiel in Tilburg als stagiaire en vrijwilliger rond gelopen, ben 7 jaar paraveterinair (dierenarst-assistente) geweest, heb 3 jaar les gegeven op een hondenschool. Werk nu sinds november 2020 op dierenasiel in Breda als gedragsdeskundige en ben eigenaresse van Hond in Evenwicht sinds 2017. Zelfs voor mijn specialisatie naar de akita's , waren akita's al groot aantal van mijn klanten. 

 

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wat kan ik voor u betekenen

Wat kan ik voor u betekenen?

Met geruime ervaring in samenwerken met baasjes en akita's kan ik u heel goed helpen met alle kennis die ik heb opgebracht. Daarnaast heb ik op de achtergrond een goed team klaar staan voor vragen die buiten mijn straatje ligt als bijvoorbeeld vachtverzorging of kennis die een fokker beter heeft dan ik. 

Op mijn website kan je trainingsprogramma's vinden, voor als je een pup in huis hebt gehaald of een puber. Daarnaast als afgestudeerde gedragstherapeut , kan ik je helpen met gedragsproblemen waar je tegen aan loopt samen met jouw akita. 

Mocht je nu een andere hond/ ras hebben en wil je toch met mij samenwerken, dan is dit geen probleem. Ik heb geruime ervaring met andere honden. Dit door mijn werk in dierenasiel, waar ik dagelijks honden train. Ik heb met mijn bedrijf ook al veel mensen geholpen met een ander ras. 

Hond in Evenwicht is aangemeld bij de KVK:  68429037

 

Neem contact met mij op

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wat kan ik voor u betekenen

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht

Copyright © 2023 Hond in Evenwicht | Cookies | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Site-Index

Designpro.nl | Z-IM