Wie ben ik Tekst

Wie ben ik

Mijn naam is Terry Mehciz. Samen met mijn Man en onze prachtige roedel van 4 honden en 1 kat woon ik in Lage Zwaluwe. Toen ik 18 was ben ik begonnen met mijn eerste eigen hond Matsu, een Amerikaanse Akita, de andere honden volgde niet heel veel later.   Wij zijn altijd heel actief met onze honden, in de vorm van dogsurvivals, suppen, bergwandelingen in Oostenrijk en noem het maar op. Daarnaast ben ik dol op reizen en wil ik heel graag meer van de wereld zien, ben ik echt film verslaafd (serie mag ook) en ben ik dol op gezellig eten. Mijn passie en liefde voor honden heb ik omgezet in Hond in Evenwicht. Hieronder deel ik nog wat leuke weetjes.

* Ik heb een zwak voor sneeuw, onder andere de reden dat we ook getrouwd zijn in de sneeuw en ons huwelijksreis naar Lapland gaat. Daarnaast gaan we sinds een paar jaar 1 keer wel naar de sneeuw toe, maar niet voor de typische wintersport.

* Ik ben voorheen altijd een paardenmeisje geweest, ik reed op een manege, heb leren mennen, mijn interesse ligt nog steeds bij western rijden en ooit heb ik een eigen paard.

* Ik noem mezelf altijd s'werelds grootste twijfelaar, omdat ik niet goed ben in keuzes maken. Dit kan op van alles zijn, welke rassen honden nemen we hierna, wat voor ras paard zou ik nemen, welk land wil ik als eerste op vakantie, wat ga ik doen met mijn bedrijf (ondertussen heb ik nu aardig me weg gevonden hierin).

* Mijn top 3 vakantie landen die ik wil bezoeken zijn Lapland, Afrika en Japan. 

* Ik ben dol op terasje pakken, samen met Dennis of vrienden. 

Nouja en zo kan ik nog wel even doorgaan, wil je meer van mij weten. Volg me dan op facebook en instagram. 

Neem contact met mij op

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wie ben ik Tekst
Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Hoe het begon

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Hoe het begon

Hoe het begon!

Mijn liefde voor akita's is helemaal te danken aan de meest geweldige hond van de wereld , mijn Amerikaanse Akita Matsu. Ja ik laat gelijk iedereen horen hoe trots ik op hem ben. 

Hoe Matsu is mijn leven is gekomen en hoe ik hem getraind heb en alles kan je nog apart lezen bij het kopje - Over Terry - De Akita. 

Het grappige is dat toen ik om een pup ging zeuren bij mijn ouders ik eigenlijk een husky wou hebben, ik ben niet alleen dol op de sneeuw ook op dit ras. Ik mocht die toen niet hebben want die sloopte alles en braken uit, een Akita mocht dan weer wel. 1,5 jaar later kwam ook Dakota in ons leven maar goed, dat lees je dus onder andere ook in andere verhaal. 

Eind 2016 zijn Dennis en ik samen gekomen en was mijn roedel van 2 honden uitgebreid naar 4 honden. Toen ik aan de slag ging als gedragstherapeut, merkte ik al vrij snel dat er veel Akita's op mijn pad kwamen. Dit komt omdat mensen het fijn vinden naar iemand toe te gaan, met kennis van het ras. Zijn ze dan zoveel anders dan andere rassen, dat is het niet zo zeer. De Akita is een hondenras onderverdeeld in rasgroep 5 en kennis van die rasgroep vraagt gewoon net zoveel als kennis hebben van elke andere rasgroep en al die rasgroepen hebben hun eigen kenmerken. Er zijn alleen veel trainers die weinig weten van deze rasgroep, ze snel bestempelen als eigenwijs en niet te trainen. Dit komt vaak omdat ze het ras dan zelf niet in huis hebben en niet veel in hun omgeving. Daarnaast heeft de Akita op de lijst gestaan van Hoog risico honden en ondanks dat die hele lijst nooit is doorgevoerd zijn er helaas hondenscholen die dit ras weigeren. Daarom komen deze mensen bij mij. Ik ben dol op deze rasgroep, de husky's, de Samojeden, de Alaskan malamute, de Akita's oke ik weet misschien niet zoveel van de Mexicaanse naakthond maar als ik een aanvraag krijg zal ik me van te voren goed inlezen en eerlijk zeggen als ik het niet weet. Veel gedragingen zijn niet typisch ras specifiek. Ik kan je wel adviseren, waarvan ik in de afgelopen jaren heb gemerkt dat beste helpt bij deze rassen.  Nog steeds zullen er meerdere wegen naar Rome leiden.

Mijn manier van werken:

tja geef het een naam, mijn manier van werken. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, workshops, lezingen, boeken gelezen en daaruit doe ik dingen wat bij mij past en waarvan ik resultaten zie. Het is een combinatie van Positief trainen, maar wel met huisregels. Ik vertaal het heel vaak naar je gezinssituatie en hoe je met je kinderen omgaat. Ik ga niet 10 keer iets aan ze vragen, maar ik doe ook niet een stroomband om, om maar te zorgen dat ze luisteren. Ik ben in principe van trainen en niet van alleen maar hulpmiddel gebruiken en dan is het goed. Ik gebruik meestal geen anti trekt tuigen of gentle leaders, ik werk ook niet met het lijntje hoog achter de oren maar ik laat mezelf ook niet over straat heen sleuren. Ik ben zeker van gebruik van beloningen, laat ik zo zeggen ik werk ook niet gratis dus waarom hun wel. Ik gebruik zeker ook de combinantie waar de hond voor gefokt is en kunnen we zijn behoefte aanvullen. Daarnaast kijk ik ook heel erg naar medische kant eerst. Ik verwijs mensen vaak door naar fysio,osteopaat dierenarts en ik werk samen met natuurgeneeskundige dierenartsen. 


 

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Vandaag de dag

Mijn ervaring:

Met honden algemeen heb ik behoorlijk wat ervaring door loop der jaren gekregen. Ik heb 4 jaar op dierenasiel in Tilburg als stagiaire en vrijwilliger rond gelopen, ben 7 jaar paraveterinair (dierenarst-assistente) geweest, heb 3 jaar les gegeven op een hondenschool. Werk nu sinds november 2020 op dierenasiel in Breda als gedragsdeskundige en ben eigenaresse van Hond in Evenwicht sinds 2017.  Juli 2022 heb ik specialisatie Akita toegeoegd aan mijn rijtje ervaringen. 

 

 

 

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wat kan ik voor u betekenen

Wat kan ik voor u betekenen?

Met geruime ervaring in samenwerken met baasjes en Akita's kan ik u heel goed helpen met alle kennis die ik heb opgebracht. Daarnaast heb ik op de achtergrond een goed team klaar staan voor vragen die buiten mijn straatje ligt als bijvoorbeeld vachtverzorging of kennis die een fokker beter heeft dan ik. 

Op mijn website kan je 3 verschillende soorten trajecten vinden. Voor buiten aan de lijn, voor de gedragingen in en rondom huis en specifiek voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kan ik je helpen met je hond voor te bereiden op de komst van jullie baby. Je kan de trajecten vinden op mijn website of als je meer wilt weten, kan je je aanmelden voor gratis introductiegesprek. 

Ik werk overigens niet alleen met Akita's, ik heb geruime ervaring met andere honden. Dit door mijn werk in dierenasiel, waar ik dagelijks honden train. Ik heb met mijn bedrijf ook al veel mensen geholpen met een ander ras. 

Hond in Evenwicht is aangemeld bij de KVK:  68429037

 

Neem contact met mij op

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Wat kan ik voor u betekenen

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht

Copyright © 2023 Hond in Evenwicht | Cookies | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Site-Index

Designpro.nl | Z-IM