Projecten secties - Puppytraining
Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht

Puppytraining 

Daar is het dan het moment is aangekomen dat jij jouw  pup mag ophalen bij de fokker of je weet de datum al wanneer je hem mag ophalen. Je wilt goed aanpakken, zodat je later alleen maar profijt van hebt dat hij goed doet. Het eerste jaar vraagt de meeste investering van jouw als eigenaar. Tuurlijk de puberteit is geen onbelangrijke fase maar tijdens zijn eerste jaar zijn alle indrukken het belangrijkste Dit heeft met hoe wij het noemen in de hondenwereld, socialisatiefases te maken.  Hoe meer tijd en energie jij in de eerste periode in jouw hond steekt hoe meer profijt jij ervan hebt later als hij ouder is. 

Als je dit gelijk goed wilt aanpakken kan ik je hierbij helpen. Ik begeleidt je door de stappen en fases heen waar jij tegen aan loopt en adviseer je wat je het beste kan doen. Veel mensen kiezen voor een pup omdat ze die om kunnen zetten naar hun eigen hand(zo wordt dit dan uitgesproken). Maar er komt veel bij kijken en je moet niet gaan denken ach ik verslons dit even, want dan heb je er later alleen maar last van. Een ongelukje zit in klein hoekje en er kan altijd iets gebeuren wat jouw harde werk tegenhoudt, maar als je zelf geen tijd investeert kan je later alleen je zelf hier maar de schuld van geven.

1376559_426027380834775_1779714119_n

Wat komt er kijken als je pup in huis:

  • De eerste dag en nacht alleen zonder mama en broertjes/zusjes
  • Zindelijkheid training, omdat wij mensen best prettig vinden als ze alles buiten doen en niet in huis.
  • Leren alleen zijn, want wij moeten ook wel eens de deur uit zonder hond. 
  • Socialiseren met andere honden, want je wilt mensen op straat gewoon kunnen passeren.
  • Socialiseren met mensen, zodat je visite in huis kan ontvangen.
  • Socialiseren aan dingen die jij wilt ondernemen met jouw hond als boswandelingen of op terras zitten. 
  • Dierenartsentraining, zodat hij behandeld kan worden als er medisch iets mankeert.
  • Bijten afleren of niet aan onze spullen komen en hoe train je dit. 
pup in evenwicht

Cursus

Nou ja en ga zo maar door en je zal niet de eerste persoon zijn die zich vergist in hoeveel werk er in zo'n pup zit, maar de puppytijd is ook een van de leukste periode zo klein en schattig dat ze zijn. Nog een hele wereld voor ze om te ontdekken.  De online cursus is speciaal gericht op de Akita. Dit omdat ik akita's verspreid over heel Nederland en België wil helpen. Niet alleen lokaal in de buurt. Mocht je een ander ras hebben, dan is deze cursus nog steeds super interessant en haal je er net zo veel uit als een Akita eigenaar. 

Ook de privé cursus moet je niet vergelijken met een cursus op de hondenschool, ja je leert echt veel dezelfde dingen. Maar ik sta niet als instructeur op veld jouw te vertellen wat je moet doen, maar loop als coach met je mee en geef zo de aanwijzingen en we bespreken alles waar jij tegen aan loopt.

547679_208585052579010_283166269_n
© Hond in Evenwicht