Ga terug

Kerstdagen

Kerstdagen

Als eerste wens ik iedereen een hele fijne kerst toe en ik hoop ook dat iedereen een hele leuk kerst tegemoet gaat.

Het leukste is natuurlijk dat jouw hond erbij kan zijn als jij gezellig van de kerst geniet. Misschien komt er visite bij jou thuis of ga je op visite en mag je hond mee.

Voor sommige honden is het misschien beter om helemaal niet mee te gaan en zijn ze beter op hun gemak alleen thuis. Om dan mee te gaan naar de drukte is geen goed idee. Maar dit verschilt natuurlijk per hond en jij als eigenaar kunt dit het beste invullen voor jouw hond.

Wat je ook kunt doen is een heerlijke boswandeling met jouw hond maken, voor je naar de drukte toe gaat. Tip vanuit mij: wandel met je hond in de ochtend, want veel mensen gaan met de kerstdagen naar bos omdat ze anders niet weten wat te doen. Over algemeen gaan die mensen vaak pas in de middag, dus de rustige momenten zijn in de ochtend of eind middag/begin avond rond etenstijd. Maar ja, later in de middag/avond is het donker dus dat is ook niet heel praktisch.

Ondanks dat de meeste mensen hun boom al hebben staan, toch even een tip. De naalden van een dennenboom zijn giftig voor jouw hond. Het is daarom niet verstandig om de waterbak dicht bij de boom te zetten. Verder let je natuurlijk weer op de chocolade die vaak gegeten wordt met kerst.

Kerstmarkten of tuincentrums bezoeken is zeker iets leuks om te doen, maar probeer jezelf één ding af te vragen. Als je je hond mee neemt, neem je hem mee omdat jij het zo leuk vindt of vindt jouw hond het ook leuk? Vaak zie ik op hele drukke kerstmarkten of in hele drukke tuincentrums honden bijna vertrapt worden gelopen door de hoeveelheid mensen. Deze plekken kunnen enorm druk zijn en niet altijd het handigste om samen met jouw hond te bezoeken. Dus kijk ook hoe geschikt het is dat jouw hond mee gaat.

Heb jij voor jouw hond ook een lekker kerstdiner voorbereid, een keer wat anders doen dan anders? Hij beseft misschien niet dat het kerst is, maar hij herkent deze dagen wel en misschien met alles wat er mee speelt met die dagen verdient hij het ook wel om wat lekkers te krijgen. Daarbij het is kerstmis dus waarom niet.

Wat je ook nog kunt doen, mits je hond er tegen kan en je wilt samen iets goed doen, bezoek oudere mensen die niks hebben deze kerstdagen. Kijk of je

het kan regelen bij jou in jouw woonplaats of een bejaardentehuis in de buurt. Misschien worden er al zulke dingen georganiseerd en hoef jij alleen maar aan te sluiten of je organiseert het zelf en creëert op die manier een nieuwe kersttraditie. Vreugde brengen bij hen die het nodig hebben doet je heel goed en jouw hond krijgt gewoon extra aandacht. Wat wilt hij nu nog meer. Ik weet dat Yuna hiervoor zou tekenen, alles voor extra aandacht (ze is zo zielig altijd en krijgt nooit aandacht).

Heb je nu niks met mensen, maar wil je wel iets goeds doen voor dieren, breng een donatie uit aan het lokale dierenasiel of een lokale stichting bij jou in de buurt. Die kunnen alle steun goed gebruik

Hond in Evenwicht
© Hond in Evenwicht