Projecten secties - Over mij
Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht

Terry Mehciz, de gene achter hond in Evenwicht.

Mijn naam is Terry Mehciz.  Ik ben getrouwd met Dennis en voorheen hadden wij een prachtige roedel van 4 honden, die je op de foto ziet. Helaas heb ik eind 2023, begin 2024 in 3 maanden tijd afscheid moeten nemen van 3 honden. Dakota de jongste is momenteel nog onze enigste hond. Samen met onze katten wonen wij in lage zwaluwe.

Toen ik 18 was, ben ik begonnen met mijn eerste eigen hond Matsu, een Amerikaanse Akita. De andere honden volgde niet heel veel later. Wij zijn altijd heel actief met onze honden in de vorm van dogsurvivals, suppen, bergwandelingen in Oostenrijk en noem het maar op. Daarnaast ben ik dol op reizen en wil ik heel graag meer van de wereld zien, ben ik echt film verslaafd (serie mag ook) en ben ik dol op gezellig eten. Mijn passie en liefde voor honden heb ik omgezet in Hond in Evenwicht. Hieronder deel ik nog wat leuke weetjes.

  • Ik heb een zwak voor sneeuw! Dit is onder andere ook de reden dat we getrouwd zijn in de sneeuw en onze huwelijksreis naar Lapland is geweest. Daarnaast gaan we sinds een paar jaar 1 keer wel naar de sneeuw toe, maar niet voor de typische wintersport.
  • Ik ben dol op kerst, bij mij staat de kerstboom begin december in de kamer. Ga ik naar kerstmarkten, dol op kerstfilms en kerstmuziek.
  • Ik was voorheen altijd een paardenmeisje geweest. Ik reed op een manege en ik heb leren mennen. Ooit wil ik een eigen paard hebben.
  • Ik noem mezelf altijd 's werelds grootste twijfelaar, omdat ik niet goed ben in keuzes maken. Dit kan op van alles zijn; welke rassen honden nemen we hierna, wat voor ras paard zou ik nemen, welk land wil ik als eerste op vakantie, wat ga ik doen met mijn bedrijf (ondertussen heb ik nu aardig me weg gevonden hierin).
  • Ik ben dol op terrasje pakken, samen met Dennis of vrienden. 

Nou ja en zo kan ik nog wel even doorgaan! 

Als je alvast wilt weten wat ik voor jou kan betekenen, kijk dan bij mijn aanbod. 

Wat kan ik voor je betekenen?

AJP_0259ph

Hoe het begon!

Mijn liefde voor honden , had ik eigenlijk al van jongs af aan. Volgens mijn moeder was dat mijn eerste woordje, maar ergens denk ik dat ze dat zegt puur voor mij een plezier te doen. Wel liep ik van jongs af aan naar elke hond op straat toe. Toen ik Jong was hadden wij in herder in huis, daarna een paar jaar niks en toen een Beagle. Mijn liefde voor Akita's is helemaal te danken aan de meest geweldige hond van de wereld, Matsu een Amerikaanse Akita. Hij was uniek, heel bijzonder en ik mis hem ontzettend veel. 

Het grappige is dat toen ik om een pup ging zeuren bij mijn ouders ik eigenlijk een husky wilde hebben. Ik ben niet alleen dol op de sneeuw, maar ook op dit ras. Ik mocht die toen niet hebben want die sloopte alles en braken uit. Een Akita mocht dan weer wel. 1,5 jaar later kwam ook Dakota in ons leven. Eind 2016 zijn Dennis en ik samen gekomen en was onze roedel van 2 honden uitgebreid naar 4 honden. Wil je meer weten over mijn verhaal, over matsu en waarom ik mij ben gaan specialiseren in de Akita. Klik dan op de knop hieronder. 

Over mijn honden en de specialisatie.

1530343_458556170915229_42584913_n

Mijn manier van werken:

Tja geef het een naam. Mijn manier van werken... Ik heb verschillende opleidingen, workshops en lezingen gevolgd, boeken gelezen en daaruit doe ik dingen wat bij mij past en waarvan ik resultaten zie. Het is een combinatie van positief trainen, maar wel met huisregels. Ik vertaal het heel vaak naar je gezinssituatie en hoe je met je kinderen omgaat. Ik ga niet 10 keer iets aan ze vragen, maar ik doe ook niet een stroomband om om maar te zorgen dat ze luisteren. Ik ben in principe van het trainen en niet van alleen maar hulpmiddel gebruiken en dan is het goed. Ik gebruik meestal geen anti trekt tuigen of gentle leaders. Ik werk ook niet met het lijntje hoog achter de oren maar ik laat mezelf ook niet over straat heen sleuren. Ik ben zeker van het gebruik van beloningen. Laat ik het zo zeggen; ik werk ook niet gratis dus waarom mijn hond wel. Ik gebruik zeker ook de combinatie waar de hond voor gefokt is en kunnen we zijn behoefte aanvullen. Daarnaast kijk ik ook heel erg naar medische kant eerst. Ik verwijs mensen vaak door naar fysio,osteopaat of dierenarts en ik werk samen met natuurgeneeskundige dierenartsen. 

14344801_914346858669489_827396977248298996_n

Mijn ervaring:

Met honden in het algemeen heb ik behoorlijk wat ervaring door de loop der jaren gekregen. Ik heb 4 jaar op het dierenasiel in Tilburg als stagiaire en vrijwilliger rondgelopen. Ik ben 7 jaar paraveterinair (dierenarts-assistente) geweest en ik heb 3 jaar les gegeven op een hondenschool. Ik werk nu sinds november 2020 bij het dierenasiel in Breda als gedragsdeskundige en ben eigenaresse van Hond in Evenwicht sinds 2017. Juli 2022 heb ik de specialisatie Akita toegevoegd aan mijn rijtje ervaringen. Alle dingen die ik met mijn eigen roedel heb ondernomen en alle diploma's die ik heb gehaald en bijleren doen we altijd. 

2014 Afgestudeerd als Paraveterinair - Prinsentuin collega Breda.

2016 Afgestudeerd als Hondenspecialist (gedragstherapeut en puppycoach) - Arnoud busscher. + enkele modules Dogvison.

2018- Afgestudeerd als Kynologisch instructeur - O&O hondenopvoeding.

2022 afgestudeerd als Kind-hond proffesional - Dierbare ontmoetingen. 

Dit zijn in grote lijnen de opleidingen. Ik heb tussendoor nog heel veel workshops of lezingen gevolgd. Als ik dat ga toevoegen dan wordt mijn lijst erg lang. Wel is het zo dat juist door de workshops of lezingen soms zoveel andere inzichten heb gekregen, dat ik nu mijn eigen werkwijze hebt ontwikkeld. Wil je meer weten over de opleidingen en of ik ze aan zou raden om te volgen? Stuur me dan een mailtje. 

239764964_3888866301217515_755214774178325783_n

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik help vooral mensen die problemen ervaren buiten op straat, terwijl ze de hond uitlaten of mensen die in huis problemen ervaren bijvoorbeeld met visite. Daarnaast help ik veel mensen die een japans ras thuis hebben. Mensen met Akita's, shiba's of shikoku's omdat ik daar ontzettend veel ervaring mee heb. Niet alleen mijn eigen 2 Akita's. Ik heb al heel veel mensen begeleidt met hun japans ras, ik heb op verschillende evenementen al gestaan of geholpen met organiseren. Ik heb heel veel vrienden en kenissen met deze rassen. 

Daarnaast door mijn ervaringen in het asiel, kan ik mensen ook goed begeleiden die een Herplaatser net in huis hebben gehaald. Omdat ik juist de kant weet van de hond die in het asiel zit en hoe jij hem kan helpen en begeleiden die eerste periode. 

Wil je aan de slag of heb je ergens vragen over, Neem contact met mij op 

Hond in Evenwicht is aangemeld bij de KVK:  68429037

 

97760821_2651131301657694_2648664356727816192_o
© Hond in Evenwicht