Reviews

Wat honden eigenaren over mij zeggen:

Hond in Evenwicht logo
Hond in Evenwicht
Tonny Kooman - Rommers  29 oktober 2020
Tonny Kooman - Rommers 29 oktober 2020

Tonny Kooman - Rommers 29 oktober 2020

Het trekken aan de lijn door Dexter duurde al zo lang en ik kreeg er weinig verbetering, waardoor ik zelfs lichamelijke klachten kreeg en zelfs de optie van herplaatsing door mn hoofd speelde. Terry adviseerde me de gentle leader te gaan gebruiken en in tegenstelling tot de poging van ruim een jaar geleden lukte dat nu wel met wat extra beloning en het gebruik van zijn gewone lijn ernaast. Geleidelijk aan accepteert Dexter steeds meer de leader. Het trekken is niet over maar hij is wel beter controleerbaar, waardoor ook weer beter gewerkt kan worden aan het afleren van het trekken. Zal wel een langdurig traject worden maar het is nu weer leuk om met hem te wandelen. Dat geeft me ook meer vertrouwen en dankzij tips van Terry kan ik ook werken aan andere acties van mn hele enthousiaste hond. Vind het erg fijn dat ik door middel van WhattsAp kan sparren en feedback krijg.

Hond in Evenwicht
Linda van Oorsouw   28-10-2020
Linda van Oorsouw 28-10-2020

Linda van Oorsouw 28-10-2020

Terry is heel erg begaan met haar "klanten". Je kan met vragen altijd terecht en haar uitleg is duidelijk. Mijn hond heeft nogal moeite met vreemde mensen, en zelfs nu nog met Terry, maar ze neemt altijd de tijd voor hem zodat hij kan wennen. Ze is geduldig en professioneel, zeker aan te raden!

Hond in Evenwicht
Dewi Koreman 28-10-2020
Dewi Koreman 28-10-2020

Dewi Koreman 28-10-2020

Ik heb veel goede tips en begeleiding gehad voor de problemen bij onze honden. Het fijne aan de manier waarop Terry werkt vind ik dat het via positieve bekrachtiging is en niet via straffen. Terry is een gedragstherapeute die begrip heeft voor de omstandigheden en haar best doet je zo goed mogelijk te helpen. Tot nu toe zijn wij heel tevreden en onze honden ook.

Hond in Evenwicht
Esmeralda Patijn 22-november-2020
Esmeralda Patijn 22-november-2020

Esmeralda Patijn 22-november-2020

Wij hebben de puppy cursus gevolgd en ik moet zeggen, wat een fijne samenwerking! Terry heeft heel veel geduld en neemt echt de tijd. In het begin dat wij onze Koda hadden was ik nog weleens onzeker, maar dankzij de positieve aanpak van Terry is de onzekerheid verleden tijd. Met al onze vragen kunnen we altijd terecht bij Terry. Wat ik ook echt super vind is dat Terry vanaf dag één het hele gezin erbij betrokken heeft, zo fijn!

Hond in Evenwicht
Ingeborg en Hubert 16-03-2021
Ingeborg en Hubert 16-03-2021

Ingeborg en Hubert 16-03-2021

We hebben een puppytraining gevolgd bij Terry met onze flatcoated retriever.

Het was een zeer nuttige training waarbij we 1 x per maand een privéles kregen. Dat betekent: training op maat en geen standaard lessen met veel andere pups. Er is dan alle aandacht voor jou en je hond. Wat heeft de hond nodig en hóe kan je dat als baas het beste begeleiden.

We gingen in de les met Terry naar het bos met onze pup en ze kwam ook thuis toen we daar behoefte aan hadden.

Opvallend voor ons was dat ze de hond goed kan 'lezen'; ze wees ons op gedrag van de hond waardoor je hem beter kan begrijpen.

Ze heeft veel praktische tips gegeven die we meteen in praktijk konden brengen.

Nu zijn we bezig met het commando: ' in de mand' en ' blijf'.

Onze pup is nu een puber en we hebben nog een lange weg van trainen te gaan, maar gelukkig kunnen we Terry ook altijd vragen stellen per email.

Terry heeft een rustige attitude en kennis van zaken.

Kortom: wij zijn zeer tevreden en hebben haar ook gevraagd voor de pubertraining.

Hond in Evenwicht
Arinda Jochems - 23-6-2022
Arinda Jochems - 23-6-2022

Arinda Jochems - 23-6-2022

Heel erg veel hulp steun en tips gekregen van Terry. Super begeleiding van een heftige puberende witte herder naar een lieve familie hond. Ik kan nu op terras in het bos of welke openbare ruimte ook lekker relaxen . Thanks

Hond in Evenwicht
Laura walter - 25-6-2021
Laura walter - 25-6-2021

Laura walter - 25-6-2021

Terry weet echt veel af van honden, ze houdt er rekening mee dat ieder ras anders is en dat iedere hond anders is. Ze leest de honden en de hond vertrouwt haar, dat ik zelf heel belangrijk vindt.
Top

Hond in Evenwicht
Jacqueline Dullaart - 30-6-2022
Jacqueline Dullaart - 30-6-2022

Jacqueline Dullaart - 30-6-2022

Super blij met alle hulp van Terry! Onze Akita Kaja was na 2 incidenten heel bang voor veel geluiden en durfde overdag niet meer weg. Na alle tips en begeleiding van Terry gaat het zoveel beter! Echt een aanrader!

Hond in Evenwicht
 Alicia, Jan en Kuma 12-2-2024.
Alicia, Jan en Kuma 12-2-2024.

Alicia, Jan en Kuma 12-2-2024.

Wij zijn via een facebookpagina van Akita's in contact gekomen met Terry. Wij liepen namelijk tegen het probleem dat onze Huskita, Kuma, erg reactief is en trok aan de riem. Ondanks vele jaren ervaring met honden en trainen, is Kuma meer een uitdaging voor ons. De samenwerking met Terry verliep erg fijn. Terry is een rustig en fijn persoon die altijd voor je klaarstaat om je vragen goed en snel te beantwoorden. Voor ons was het met name een stukje acceptatie met het soort ras wat we hebben, ookal was het ras een weloverwogen keuze en hadden we ons erg lang en goed ingelezen, je ideaalplaatje blijft: keurig aan de riem lopen zonder geen enkel probleem. Maar wij hebben een ras die van nature wil trekken (Husky) en niet makkelijk met andere honden om kan gaan (Akita). Wij merkten tijdens de eerste training al een verschil in het gedrag van Kuma en hebben goede handvaten gekregen hoe met zijn reactiviteit om te gaan. Dit passen wij nog altijd dagelijks toe. Kuma loopt beter aan de riem e
 n is minder reactief. Wel zal het altijd werk aan de winkel blijven met hem maar met alle tips and tricks van Terry, weten we hoe ermee om te gaan.
Wij kunnen hierom Terry echt aanraden!
 

Hond in Evenwicht
Ellis, Han, Zoë 12-2-2024
Ellis, Han, Zoë 12-2-2024

Ellis, Han, Zoë 12-2-2024

1. Wat was je hulp vraag voor je met mij in contact bent gekomen?

Wij zijn in contact gekomen met Terry naar aanleiding van onze hond Zoë. Een 2,5 jaar oude bordercollie/australian shepherd die vaak jaloers gedrag vertoonde richting jonge kinderen (lippen optrekken, happen, onrustig). Wij maakten ons daar flinke zorgen om, omdat we op dat moment zwanger waren van ons eerste kindje. 

2. Hoe heb je mij gevonden of van mij gehoord?

Gegoogled en uiteindelijk via Dierbare Ontmoetingen op zoek gegaan naar een kind-hond professional in de buurt van Rotterdam. 

3. Hoe vond je de samenwerking met mij gaan?

GEWELDIG! Terry kwam met praktische tips, zoals bijvoorbeeld op onze telefoon baby geluiden laten spelen en met een 'nep' baby pop rondlopen door de woonkamer. De eerste paar keren werd Zoë nog steeds onrustig en bleef springen en happen naar de pop. Hoe vaker we dit deden hoe normaler het werd en op een gegeven moment bleef Zoë zelfs rustig in haar mand liggen. Terry is ook mee gegaan met uitlaten en gaf ons handvaten hoe met de kinderwagen en hond makkelijk te bewegen. Ook gaf ze tips over hoe we praatten tegen Zoë, hoe dat ook anders kon en tegelijkertijd ook duidelijker en rustiger was voor haarzelf.

4. Ben je geholpen met je hulpvraag? Het probleem wat je ervaarde met je hond, weet je nu hoe je daarmee aan de slag moet gaan, is het verbeterd of niet?

Misschien las je het al in de eerste zin, vertoonDE, Zoë vertoond op dit moment geen vervelend gedrag meer richting jonge kinderen. We zijn enorm geholpen met onze hulpvraag. Natuurlijk blijven we nog steeds opletten met onze jonge baby en hond, ze blijven onvoorspelbare dieren, maar Zoë is lief voor onze kleine Emily. Likt haar soms zelfs, gaat naast dr liggen, negeert haar juist soms compleet, maar doet vooral niet lelijk. Ze heeft geen elke keer haar lippen opgetrokken, gehapt of onrustig gedrag meer vertoond. Bedankt, Terry! Zonder jou was het heel anders afgelopen! We zijn je eeuwig dankbaar.

Hond in Evenwicht
Nathalie, Kwafo en Aiko - 12-2-2024
Nathalie, Kwafo en Aiko - 12-2-2024

Nathalie, Kwafo en Aiko - 12-2-2024

We zijn blij dat we in contact zijn gekomen met Hond in Evenwicht. We hadden lange tijd problemen met onze hond omdat hij voor ons niet verklaarbare agressie vertoonde. Na vier andere gedragstherapeuten kwamen we niet echt verder. We gingen van het ene probleem naar het andere probleem, van de regen in de drup. Als laatste hoop benaderde ik Shiba Rescue, omdat als het niet beter zou worden dat voor ons de enige optie zou zijn, het afgeven van onze vriend. Maar ik benaderde ze eerst met de vraag of ze toch niet een gedragstherapeut kenden die ervaring had met shiba's of in ieder geval Japanse rassen. Op die manier kwam ik in contact met Terry. 

We zijn erg blij dat we deze stap genomen hebben. Er zijn een aantal punten die ik erg fijn vind van het werken met Terry. Allereerst is Terry een rustig persoon die goede uitleg kan geven. Fijne gesprekken gehad over wat wij anders kunnen doen zodat onze hond zijn gedrag aanpast. In ons geval was het vooral van belang dat de hond meer rust kreeg, en dat was precies wat de hond niet meer kon vinden in ons huis. Hij was overprikkeld. 

We hebben veel handvatten gekregen om dit probleem aan te pakken en ook andere kleinere problemen werden meteen aangepakt, omdat Terry het belangrijk vindt om het gehele plaatje te bekijken. Dat was ook echt een pluspunt. Andere gedragstherapeuten behandelde maar een probleem, waardoor, zoals eerder aangegeven, een ander probleem soms groter werd. Dus met voldoende handvatten konden we verder, maar we hebben Terry nog wel een paar keer gevraagd om toch nog even langs te komen om zeker te weten dat we de goede kant op gingen. Het blijft ook voor ons als baasje moeilijk om het gedrag van de hond goed te lezen en soms kunnen we wel wat extra hulp gebruiken.

 

Afsluitend zijn wij erg blij hoe het nu gaat met onze hond, we hadden niet verwacht dat dit het resultaat kon zijn en verwachten dat het in de toekomst alleen maar beter zal gaan, want verandering kost tijd. En na vier therapeuten en 3 jaar verder is er veel slecht gedrag bij onze hond ingeslopen wat we nu langzaam weer rechtzetten. 

Hond in Evenwicht
© Hond in Evenwicht