Ga terug

Paasdagen

De paasdagen staan voor de deur en buiten de standaard verhalen met let op dat je hond geen chocolade eet enzovoort. Die je rond de kerst al hebt gehoord. Wil ik nu ergens anders over hebben.

Spelletjes die je met je hond en kind tijdens de paasdagen kan doen.

Eieren verstoppen:

Een leuk wedstrijdje eieren verstoppen voor kind en hond. Eieren zoeken is een paastraditie die door veel mensen gedaan wordt. Voor de creatieve baas kan de hond hieraan mee doen. Je kan natuurlijk je hond verse eieren geven, maar omdat nou keer 10 te doen is misschien beetje overdreven. Je kan ook eieren maken van vlees en die verstoppen. De kans is wel groot dat je hond ze gelijk opeet. Je kan ook als je hond dol is op balletjes, balletjes verstoppen. Die heb je zelfs ook in vorm van een ei. Als je dit tegelijkertijd met je kind gaat verstoppen, leg de chocolade eieren dan net iets hoger dan op de grond. Zo heb je zeker weten een scheiding en hoef je niet bang te zijn dat toch per ongeluk mis gaat.

Snuffelen tussen paastakken:

Je kan een snuffelspelletje maken tussen de paastakken die je samen je kind hebt uitgezocht. Leg ze op een mat op de grond, laat je kind de snoepjes erin verstoppen en laat de hond daarna zoeken. Zo zijn ze samen bezig met een snuffelspelletje.

Paasei golf:

Dit vraagt eventueel wat training , maar je kan paasei golf spelen samen met kind en hond. Je kan namelijk je hond leren om met zijn snuit tegen een bal aan te duwen. Hoe je dat moet aanleren Hoe leer je je hond de bal te duwen met zijn neus- Sport en Spel voor Dieren - YouTube

Je maakt natuurlijk zelf eerst creatief de paashaas goals waar de bal straks in moet.

Maakt de leukste foto:

Samen tussen de paashazen of beide met paas-oren op (je hond moet natuurlijk wel allemaal goed vinden). Maar kijk eens of je samen de leukste foto kan maken.

Daarnaast zijn er natuurlijk voor de kinderen nog genoeg andere spellen om te spelen en de hond die kan er gewoon lekker bij zijn of misschien pakt hij wel even zijn rust en gaat lekker slapen.

Deze spelletjes zijn speciaal nu voor de Pasen, maar samen spelen tussen kinderen en honden versterkt wel de band. Ik gebruik het ook tijdens mijn trainingen. We gaan een spel doen, we bedenken wat we allemaal nodig hebben. Pakken alle materiaal en zetten die klaar en dan vragen we de hond of hij mee doet. Ook leren we de hond het commando klaar aan, wanneer het spelletjes is afgelopen.

Hond in Evenwicht
© Hond in Evenwicht