Ga terug

The Yellow dog

Het gele lintje:

Kennen jullie hem al het gele lintje of de yellow alert bone of een andere variant hierop. Dit is ontworpen om aan mensen duidelijk te maken. Deze hond liever met rust te laten, deze hond heeft afstand nodig tot andere honden. De oorsprong komt vanuit Zweden en is bedacht in 2012 om duidelijk te maken deze hond heeft meer afstand nodig. Doordat dit niet overal goed aansloeg is daarna de yellow alert bone op de markt gebracht.

Het gele lintje is bedacht voor honden die om verschillende reden de afstand nodig hebben. Voorbeelden hiervan zijn.

· De hond is al wat ouder

· De hond is net geopereerd

· Deze hond kan niet samen met andere honden.

· De hond kan loops zijn

· De hond kan in training zijn.

· De hond is pas geadopteerd moet even wennen.

· De hond heeft een trauma meegemaakt.

Nou ja je kan niet bedenken wat de redenen allemaal zijn, maar deze hond heeft in ieder geval de afstand nodig tot andere honden. Dit respecteer je en hou je rekening mee.

Andere samenleving:

Maar wanneer zijn wij in een samenleving gekomen dat het maar normaal is dat elke hond op een andere afloopt en de eigenaar niets doet.

Waarom is het niet duidelijk als iemand met zijn hond opzij stapt de berm in om dan jouw hond even bij je te houden in plaats van toch naar andere honden te laten gaan.

Waarom is het nodig dat er een geel lintje is verzonnen. Waarom vragen we het niet meer aan elkaar of het goed is of het mag.

Goed initiatief

Het gele lintje is in principe een mooi initiatief, de bekendheid ervan moet alleen nog iets meer groeien. Er zijn nog veel hondeneigenaren die niet weten wat het betekent.

Maar eigenlijk zou het veel beter zijn als we teruggaan naar het feit hou je hond gewoon bij je totdat beide partijen het goed vinden en zeker aan de lijn contact maken is vaak af te raden.

De honden aan de lijn kunnen minder goed hun taal aan elkaar laten zien. Normaal is dat een hond die richting een andere hond loopt dit niet doet in 1 rechte lijn, meestal met een bocht. Dit wordt beperkt door de riem. Ook kan de hond aan de lijn er niet makkelijk voor kiezen dat hij er eigenlijk geen zin in heeft. Als vluchten niet lukt kiezen ze sneller voor de aanval. Goed dit is ander onderwerp waar we het nog uitgebreid over kunnen hebben.

Voor nu is de boodschap zie je een hond met een geel lintje houdt afstand, maar eigenlijk houdt altijd afstand en overleg of het goed is. Als we allemaal een beetje rekening met elkaar kunnen houden, dan scheelt het al een hoop ellende en gezeur in ieder geval in de hondenwereld.

Hond in Evenwicht
© Hond in Evenwicht